Hoe kan ik inloggen en mijn gegevens wijzigigen? En wat als ik mijn wachtwoord niet meer weet?

In onderstaand filmpje kunt u zien hoe het inloggen op de website werkt en wat u kan doen als u uw wachtwoord niet meer weet. Ook laat de video zien hoe uw eigen gegevens, zoals adres, telefoonnummer of emailadres, aan te passen.

Wat moet ik doen als ik mijn schiphuis wil verkopen?

Samen met de koper het overdrachtsformulier invullen en deze opsturen naar de secretaris. Verder de toegangspassen inleveren bij Menno Daleboudt. Na inlevering van de passen wordt de betaalde borgsom door de penningmeester geretourneerd.

Wat moet ik doen als ik een schiphuis wil kopen?

Schiphuizen kunnen door onze leden worden aangeboden via diverse kanalen (marktplaats, advertenties, facebook, etc) of via onze site. Zodra er een overeenkomst is tussen partijen dient de verkoper samen met de koper het overdrachtsformulier in te vullen en deze op te sturen naar de secretaris. Verder dient de koper een toegangspas aan te vragen bij Menno Daleboudt. Na betaling van de borgsom wordt de pas geleverd. De verkoper levert zijn pas in en krijgt zijn borgsom terug.

Hoe kom ik aan een overdrachtsformulier?

Het overdrachtsformulier is alleen voor leden te vinden op deze website. Log eerst in, dan vindt u het bij ‘Overige documenten’. 

Hoe zit de vereniging juridische in elkaar?

De vereniging is een coöperatieve vereniging met uitgesloten aansprakelijkheid. Bij de vereniging rust het juridisch eigendom en bij de leden het gebruiksrecht (economisch eigendom).

Dient overdracht via een notaris te verlopen?

Door de gekozen juridische inrichting is het mogelijk dat de schiphuizen zonder tussenkomst van de notaris kunnen worden overgedragen. Onderhands dus. Het overdrachtsformulier is voldoende.

Wat dien ik op te geven bij mijn belastingaangifte?

Als particulier dienen de leden de waarde van de schiphuizen op te geven bij de inkomstenbelasting in box 3. Ieder jaar verstrekt de penningmeester een overzicht welke de leden hiervoor kunnen gebruiken. Grondslag voor de berekening is de WOZ aanslag die de vereniging krijgt van de gemeente Leeuwarden.

Wat moet ik doen als ik een elektrische bedienbare deur wil?

Er zijn nog een paar schiphuizen die geen elektrische bedienbare deur hebben. Wanneer iemand een elektrische bedienbare deur wil dient deze contact op te nemen met de technische commissie. Menno Daleboudt 06-53648891 of Johan van der Werff 06-55900980.

Is er 24 uur per dag stroom aanwezig in de schiphuizen?

Nee, vanwege de eisen met betrekking tot de opstalverzekering is ‘s nachts de stroom afgesloten. Voor de exacte tijdstippen zie het aanvullend havenreglement. Dit deel is alleen zichtbaar voor leden.

Wat moet ik doen als er een storing is of gebreken zijn aan het complex?

Contact opnemen met de technische commissie. Menno Daleboudt 06-53648891 of Johan van der Werff 06-55900980.

Zijn er regels opgesteld ten aanzien van voorkoming van brandgevaar?

Ja, Deze regels zijn er ten aanzien van roken in de schiphuizen, gasflessen losse accu’s etc. Zie hiervoor het aanvullende havenreglement. Dit deel is alleen zichtbaar voor leden.

Wat moet ik doen als ik een elektra aansluiting wil?

Er zijn nog een paar schiphuizen die geen elektra aansluiting hebben. Wanneer iemand een aansluiting wil dient deze contact op te nemen met de technische commissie. Menno Daleboudt 06-53648891of Johan van der Werff 06-55900980.